גישור משפחתי
הגישור הינו דרך מקובלת, המקבלת תעדוף בשנים האחרונים, לפתרון ויישוב סכסוכים למיניהם. תיקים רבים מופנים לגישור עוד טרם הגעת למערכת המשפט, זאת מפני שהליך הגישור קביל בבית משפט וגם על מנת להקל על עומס התיקים הרב הקיים במערכות המשפטיות.
מהו גישור משפחתי
אחד התחומים המקובלים ביותר בגישור הינו גישור משפחתי. גישור משפחתי יעיל במקרים של גירושין, הסכם ממון טרום נישואים, צוואה ועוד. גישור זה נועד לכל אלו המקשים לסיים את הסכסוך והתהליך ללא מעורבות של בית משפט ועורכי דין. זהו הליך הידברות שמטרתו למצוא פתרונות למחלוקות בין בני הזוג או בני המשפחה.
סכסוך משפחתי אינו פשוט לעולם ובמקרים בהם מגיעים לבית משפט דברים יכולים לצאת משליטה, לגרור עלויות כבדות ולייצר קרע גדול יותר במשפחה. הגישור מאופיין בהידברות של שני הצדדים באופן תרבותי ובצורה כזו שתאפשר להם לבטא את עצמם ואת רצונותיהם בעצמם ולא באמצעות עורכי דין. הגישור הינו דיסקרטי וסודי וכל הנאמר בו נשאר בכותלי החדר בין המשתתפים בלבד לכן רבים פונים להליך זה על מנת לסיים את המחלוקת והסכסוך בצורה היפה והנעימה ביותר.
דוגמאות ליישוב סכסוכים במשפחה
• תביעת דמי מזונות- העלאה או הורדת דמי מזונות
• סכסוכי ירושה- מריבה על צוואה או כספי ירושה בין בני המשפחה
• הכנת הסכם בין יורשים
• תביעות כספיות בתוך המשפחה
• חילוקי דעות בגין הסכם ממון
• תביעת חזקה על הילדים לאחר גירושין
תהליך הגישור
ראשית חייבת להיות הבנה והסכמה של שני הצדדים לתהליך, לאחר מכן יפנו הצדדים למגשר לפי רצונם לתיאום פגישה, הפגישה הראשונה לרוב תהיה עם שני הצדדים על מנת לקבל רקע והבנה על נושא הסכסוך ושמיעת הצדדים, הנושאים עליו ידון המגשר יקבעו על ידי הצדדים ללא חריגה מתיאום הציפיות שנערך מראש, לאחר מכן ייפגש המגשר עם כל צד בנפרד עד לקבלת כל המידע ותמונה מלאה של נושא המריבה, מספר המפגשים תלוי במקרה, לאחר שנשמעו הצדדים יציג המגשר בפניהם מספר פתרונות אפשריים לסיום הסכסוך, רק לאחר קבלה מלאה והבנה של ההחלטה יסתיים ההליך ועל הצדדים קיימת מחויבות רבה לעמוד בהחלטה.