גישור עסקי
בשנים האחרונות נושא הגישור מקבל תאוצה רבה בעולם המערבי. ניתן לפנות לגישור בנושאים רבים כגון: משפלה, גירושים, עסקים ועוד. שימוש במגשר מקובל ביום בארץ ולעיתים הצדדים מופנים לגישור על ידי בית המשפט המקבל את ההכרעה הסופית. הגישור נעשה באופן רצוני ובתיאום של שני הצדדים המעורבים. הגישור הינו אנושי יותר ונעשה באופן רגשי יותר מאשר בוררות או בית משפט לכן הרבה אנשים מעדיפים לפנות לשיטה זו טרם הגעתם לבית משפט.
מהו גישור עסקי?
סכסוך עסקי יכול להתרחש בין בעלי מניות בחברה, בין שותפים עסקיים, בין עובד ומעביד ספק ולקוח ועוד. הרצון המשותף לשני הצדדים לסיים את הסכסוך בדיסקרטיות ובמהירות הוא הגורם הראשי לכך שאנשים פונים לגישור.
מהם היתרונות בגישור עסקי ?
- עלויות – פניה לגישור בניגוד לבית משפט אינה כורכת סביבה עלויות העלולות להגיע לעשרות אלפי שקלים. זוהי הדרך הזולה ביותר ליישב סכסוכים.
- זמן- גישור הינו תהליך מהיר ויעיל בניגוד לבית משפט אשר עלול לקחת זמן רב, חודשים ואף שנים.
- סודיות- תהליך הגישור הינו דיסקרטי ומיועד רק לצדדים המעורבים בסיפור בניגוד לבית משפט אשר מחייב נוכחות עורך דין, עדים וכדומה.
- לצדדים יש מעורבות רבה בתהליך, המגשר רשאי לקיים פגישות משותפות לשני הצדדים והן פגישות אישית על מנת לקבל את המידע הדרוש לפני קבלת ההכרעה.
* הדברים הנאמרים במהלך הגישור אינו ישמשו כנגד הצדדים בתביעה בבית משפט
הליך הגישור
ראשית על הצדדים להגיע להסכמה מלאה על יישוב הסכסוך על ידי גישור, בשלב הבא נפגשים עם המגשר יחד ולחוד על מנת לספק את כל המידע למגשר, המגשר יאזין ויקשיב לשני הצדדים על אותו משקל ללא הבדל ויבין את האינטרסים של כל צד, בשלב האחרון יפגיש המגשר את שני הצדדים לאחר שהכין מספר אפשרויות ליישוב הסכסוך בדרך שאינה פוגעת בצד אחד בלבד אלא באופן שבו האינטרסים של שני הצדדים ימולאו בצורה המקסימאלית. לאחר הצגת האפשרויות יחל משא ומתן בין הצדדים עד להשלמת הגישור וקבלת ההחלטות, רק כאשר שני הצדדים מגיעים להסכם ברור וחד משמעי לשניהם הליך הגישור מסתיים.